maanantai 29. joulukuuta 2014

Tour de Pisa

Jannen kanssa kävin nyt ensimmäistä kertaa Pisalla retkeilemässä ja metsä itsessään on jo vaikuttavan näköinen tykkymaisemineen. Pieni pakkasusva antoi kivan säväyksen pakkasenpuremaan maisemaan.
Alkumatka on melko loivaa mutta loppua kohden alkaa kunnon nousu, onneksi portaat helpottavat sitä loppumetreillä. Pisan laella on uusi näköalatorni josta aukeaa hienot maisemat, joskin se saisi olla vielä korkeampi etteivät puiden latvat tulisi tielle.

Suunnitelmana oli paistaa makkarat Pisan huipulla, mutta "retkikunnan keittiö" teki tenän eli toisin sanoen kertakäyttögrilli ei toimi -20°C pakkasessa. Ilmeisesti hiilissä oleva sytytysneste on suunniteltu kesäkäyttöön ja näin ollen siitä ei lähtenyt juuri iloa irti. Suunnitelma B oli onneksi jo valmiina, eli grilli takaisin reppuun ja lähimmälle kodalle paistamaan makkarat ja kuivattelemaan vaatteet. Kota sijaitsi Lastukosken uimarannalla ja sille täytyy kyllä antaa tunnustusta, on tilaa vaikka muille jakaa ja hyvä tulisija ritilöineen. Kannattaa käydä katsomassa jos Pisalla liikkuu ja grilli ei toimi!

Melkein huipulla
Missä on pilkkijät?
Tykkypuut
Huipulla

Ei kommentteja: