perjantai 20. maaliskuuta 2015

Megalomaanisia taivaantapahtumia (Kuukauden kuva #3)

Murphyn laki näemmä kumoutui hetkeksi, nimittäin vielä alkuviikosta pilvitilanne tämän päiväistä H-hetkeä varten näytti synkälle. Kuitenkin pilvet väistyivät yön aikana ja pysyivät poissa koko pimennyksen ajan. Tosin 15 minuuttia pimennyksen loputtua ensimmäiset pilvet hiipivät jo auringon eteen, täytyy sanoa että ajoitus kohdallaan!

Aurinko ja kuu siis muodostivat auringonpimennyksen tänään, paljain silmin moista ei pysty katsomaan mutta kun silmien tai kameran eteen laittoi aurinkosuotimen niin johan huomasi eron. Kaukoputkella erottui myös kuun vuoristoja jotka näkyvät pienenä röpelönä sirpin sisäpuolella.

Auringonpimennys ja juuri kuun taakse painuva auringonpilkku AR2303.

Pimennys täydellisimmillään. 100% pimennys näkyi vain Färsaarilta ja Huippuvuorilta. Muu maailma sai tyytyä n. 80%.

Rillit ja pimennys.
Toinen tapahtuma jota pääsi todistamaan oli 17-18.3 välisenä yönä. Juuri tuolloin on Irlannin kansallispäivä ja usein tiedossa voimakkaita revontulia syystä jota minä en tiedä. Kuitenkin koronna paukkui yläpuolella jo samantien kun pääsin autosta ulos, puoli kahdeksan maita heti auringon laskettua alkoi jokapuolelta leimuamaan vihreitä koukeroita ympäri taivaan. Näky oli jopa hieman apokalyptinen.

Revontulikoronna ja louhoksen kallioita

Esirippu

Moni voisi luulla että ilmansuuntana on pohjoinen. Mutta tämä kuva on kuvattu etelään päin.

Koronan koukeroita

1 kommentti:

Kati S kirjoitti...

Upeita kuvia!