keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Lätäkössä lotisee

Eilen katselin säätietoa, lupaili kirkasta aamua joten päätin lähteä vaihteeksi Raasioon katsomaan kojua sekä tietysti kuvaamaan lintuja. Aiemmin olin kuullut toiselta kuvaajalta runsaista kahlaajamääristä, joten odotukset olivat korkealla.
Kojulle saavuttuani laitoin kameran valmiiksi ja jäin odottelemaan auringon nousua sekä ensimmäisiä lintuja. Varsinaista tavoitetta minulla ei ollut, mutta toiveena oli joko mustaviklo tai sitten suokukko.
Suosirri
Kumpaakaan ei kojun lähelle uskaltautunut mutta hyvänä "lohdutuspalkintona" kojun vieressä olevalle lietteelle laskeutui n. 50 suosirriä. Suurin osa jatkoi matkaa lietteen keskelle mutta kymmenkunta lähti päinvastaiseen suuntaan, suoraan kohti kojua! Kahlaajat ovat tunnetusti julmetun arkoja, joten eipä siinä paljoa kuvailtu. Kuitenkin kokeilin onneani ja kallistin kamerani kohti sirrejä ja yllätyksekseni ne eivät reagoineet milläänlailla! Silloin tällöin katsoivat vähäisen kameraan jolloin olin vain paikallaan ja hetken päästä linnut jatkoivat touhujaan.
Siinähän sitä sitten tuli muutama tunti vietettyä, kunnes suosirrit jatkoivat matkaansa ja pääsin vihdoin lähtemään kojusta, sekun on melkoinen pätsi heti aamusta alkaen. Olisihan sieltä aiemminkin päässyt ulos mutta en halua säikyttää lintuja pois, että ne eivät ala pelkäämään kojua.

Lintuja tosiaan riiti, joskin suurin osa olivat liian kaukana kuvattavaksi.
Suosirri aamuhämärissä

Bird hide at Raasio in finland

Klickkaa kuvaa isommaksi. Mitä sinä pidät näistä kuvista? Kommentoi!
Kurkkaa myös tämän blogin Facebook ja Twitter-sivut.

Ei kommentteja: