maanantai 21. huhtikuuta 2014

Vik vik vikloja!

Lintuyhdistys Kuikan talkooporukalla ollaan rakenneltu kojua pienen porukan käyttöön Raasioon, Siilinjärvellä sijaitsevalle Yaran omistamalle liete-altaalle. Kaikenlaista vesilintua tuolla tuntuu olevan, joskin hyvin kaukana ja suurin osa arkoja.

Koju on vielä viimeistelemättä mutta kuitenkin jo jossain määrin käyttökelpoinen. Eilen aamuyöstä hiippailin kojulle ja aloitin kiikaroimaan josko vesilintuja näkyisi. Jonkin aikaa odoteltuani metsäviklo tepasteli aamuhämärissä lietteen reunaa pitkin kohti kojua. Ruokaili hetken ja lensi pois muun parven mukana. Haapanoita ja töyhtöhyyppiä lepäili jään reunassa, joskin liian kaukana kuvattavaksi.
Ajattelin metsäviklon olevan ainoa jossain määrin järkevä ruutu tälle reissulle ja aloin pakkailla tavaroita pois auringon noustessa. Viimeisetkin pilvenhattarat olivat hävinneet joten valo oli jo melko kova. Ennen kojusta lähtöä kurkistin kuitenkin ulos kuvausluukusta ja sitten iski pienimuotoinen hepuli. Ruovikon reunasta tepasteli kaksi punajalkavikloa, n. 10 metrin päässä kojusta! Tätä ennen olin jo kerennyt sulkea varsinaisen kuvausluukun mutta ihmeen kaupalla linnut eivät säikähtäneet kun avasin sen uudestaan. Otin "muutaman kuvan" (suljin savusi niin että kenno sulaa...) ja odottelin että linnut lähtevät ennen kuin poistuin kojusta.

Tuuri oli matkassa, olisin nimittäin lähtenyt kojusta jo aikaisemmin ellei jalkani olisi krampannut. Ei pahasti, mutta vähän aikaa saa odotella ennen kuin lähtee liukkaalle mutaliejun ja jään peittämälle polulle liukastelemaan.

Metsäviklo aamuhämärissä
Punajalkaviklo

Klickkaa kuvaa isommaksi. Mitä sinä pidät näistä kuvista? Kommentoi!
Kurkkaa myös tämän blogin Facebook ja Twitter-sivut.

Ei kommentteja: